„Veinimaailm” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus, viimased kaks eksemplari meie poes.
Hind: 29.79
Autor: David Williams.
Inglise keelest tõlkinud Toomas Tiivel.
Originaali pealkiri: A little course in wine tasting.
Toimetanud Tanel Eigi.
Käsiraamat Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus on hea sissejuhatus veinide maitsemaailma. Algajale veinihuvilisele tundub veinimaailm kirju ja keeruline, milles orienteerumine on paras katsumus. Teades aga mõningaid algtõdesid, ei tundugi veini valimine või hindamine enam nii suur alkeemia, kusjuures see pakub ka hulganisti avastamisrõõmu ja põnevaid elamusi.
Veiniraamat on jagatud kolmeks: esimeses osas on juttu ulatuslikust lõhnade ja maitsete kaleidoskoobist ning peamistest veini tüüpidest, teises osas käsitletakse kuulsaid viinamarjasorte ja klassikalisi veinistiile üle maailma, kolmandas osas antakse nõu, kuidas sobitada omavahel veini ja toitu. Raamatu iga osa tugineb sarjale veinimaitsmise õppetundidele ehk veinimekkimisele. Kui olete raamatu läbi lugenud, siis on Teil nii põhiteadmised veini ostmiseks kui ka kindlustunne oma maitsemuljete jagamiseks. Avastage veini degusteerimise ja veinide üle arutlemise naudingud selle ülevaatliku ja asjatundlike nõuannetega pikitud veiniraamatu abil.
Raamatu Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus autor David Williams on ajalehe Observer veiniajakirjanik ja auhinnatud ajakirja The World of Fine Wine asepeatoimetaja. Ta on kirjutanud veinist ja veiniga seotud teemadel üle paarikümne aasta.
Kuidas veinimaitsmist plaanida?
See käsiraamat on jagatud kolmeks: esimeses osas („Alustage põhilisest”) on juttu ulatuslikust lõhnade ja maitsete maailmast ning peamistest veini stiilidest. Teises osas („Süvendage oma teadmisi veinimaailmast”) käsitletakse kuulsaid viinamarjasorte ja klassikalisi veinistiile üle maailma. Kolmandas osas („Uurige veel veinide kohta”) analüüsitakse asjaolusid, mis võivad veini mõjutada, nagu vanus ja kliima, ja antakse nõu, kuidas sobitada veini ja toitu.
Alustagem
Veiniraamatu iga osa tugineb sarjale veinimaitsmise õppetundidele ehk veinimekkimistele. Need on mõeldud selleks, et illustreerida kindlaid teemasid, samuti õpite maitsmistunnis veini tundma ning arendate oma maitsmismeelt. „Uuri” lehekülgedel süvenetakse iga maitsmise teemasse, neile järgnevatel lehekülgedel tutvustatakse igat veini (stiili), mis on selleks veinimaitsmiseks välja valitud. Igale veinile (stiilile) antakse detailsed maitsmiskirjeldused koos selgitustega, mida eeldada seda stiili veinilt ja miks. Olles valinud oma lemmikud, lõpetavad raamatu ostmise ja ka toiduga sobitamise soovitused ning vihjed, milliseid kas sarnaseid või täiesti vastupidiste omadustega veine avastada. Enne kui alustate veinimaitsmistega, tutvuge isu tekitamiseks raamatu sissejuhatava osaga, kus saate teada, kuidas viinapuud kasvavad, kuidas veini tehakse ning kuidas on veini kõige parem serveerida. Raamatus antakse ka soovitusi väärt veinide ostmiseks.
Et hõlbustada veinimaitsmise planeerimist, kirjeldatakse pudeli pildi kõrval iga konkreetse veini stiili. Samas on kaart, kus on näha selle veini tootmispiirkond, andmed kasutatud viinamarja sordi või sortide kohta ning soovitatav optimaalne serveerimistemperatuur.
Tutvustus (annotatsioon) aitab aru saada veinipudeli etikettidest
Iga veini maitset kirjeldatakse võtmesõnade abil, mis iseloomustavad veini välimust, lõhna, maitset ja tekstuuri.
Sümbolid esindavad veinimaitsmise nelja aspekti
• Veini välimust võib mõjutada nii viinamarjasort kui ka veinivalmistamise meetod. Igal stiilil on oma eriline värvus.
• Lõhn (aroom) on veini nautimise oluline ja sageli väga individuaalne külg. Mida Te olete võimelised avastama?
• Maitse on lõhnaga tihedalt seotud, peale selle võite veinis avastada mitmeid ootamatuid varjundeid.
• Tekstuur on veinide puhul väga varieeruv, alates kergetest ja õrnadest valgetest veinidest kuni täidlaste ja venivate punaste veinideni, kaasa arvatud kõik, mis sinna vahele mahub.
Veinide ostusoovitused. Õppige tundma parimaid tootjaid, koguge vihjeid, mis on parim hinna ja kvaliteedi suhe, uurige, kas on parem juua kohe värskena või lasta veinil seista ja laagerduda.
Veini sobitamine toiduga. Pange tähele asjatundjate soovitusi, mis tüüpi toit ja vein omavahel sobivad.
Pärast selle käsiraamatu läbilugemist võite tähistada oma jõudmist veinitundjate sekka.
Raamatuga „Veinimaailm” seonduvad märksõnad: vein, sordid, viinamari, viinamarjakasvatus, veinitööstus, toidud, serveerimine, käsiraamatud
„Veinimaailm” on kõvakaaneline raamat, 192 lk; 17,8 × 22,3 cm; ↔ 1,9 cm; 606 g.
Raamat „Veinimaailm” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.
Raamatu „Veinimaailm” ilmumisandmed: Varrak, 2014
ISBN/EAN: 9789985331286 (978-9985-3-3128-6)
Ostke raamat „Veinimaailm” hinnaga 29.79
Vana aja retseptiraamat
24.74
Kulinaaria: õpik
17.97
Salat, mu arm
27.97
Supra
24.90
Gastrofüüsika
26.90
Nadja Viinis
15.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
100 võikreemist lille
24.42
Laste kokakool
21.70
Toit, kirg
21.70
100 magustoitu
15.95
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Tervistavad joogid
12.90
Võileivad
1.40
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Jõulud
14.74
Tulge külla!
24.90
Taimetoidud
21.90
Väike kringliraamat
23.93
Armastusega Kihnust
23.93
Setost saarteni
21.70
Väike marjakoogiraamat
21.70
Õunatoidud
11.90
Tänavatoit
21.70
Hiina toidud
12.92
Kalakoka ABC
12.92
Maalehe salatiraamat
11.90
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Osta 5
19.95
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Söögivahetund
24.90
Räim ja heeringas
21.70
Väega toidud
21.70
Salatit? Alati!
27.97
Kirss tordil
24.94
Mate
24.90
Võileivatordid
24.90
Kodune kondiitrikunst
23.32
Taimne toidulaud
22.99
Sööme kala
19.90
Väike salatiraamat
17.97
Torditeadus
16.96
Väike kringliraamat
16.96
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525