„Toidureeglid” on kõvakaaneline raamat sarjast Sööja käsiraamat. Raamatu seisukord: vähekasutatud.
Autor: Michael Pollan.
Inglise keelest tõlkinud Andrus Maran.
Originaali pealkiri: Food rules: an eater’s manual.
Toimetanud Lea Arme. Kujundanud Britt Urbla Keller.
Sarja nimetus: Sööja käsiraamat.
Ameerika kirjaniku ja ajakirjaniku Michael Pollani humoorikas ja eluterve lähenemisviis lääne toiduainetetööstuse vastu on võlunud lugejaid üle kogu maailma. Raamat Toidureeglid on jagatud kolme peatükki, mis käsitlevad küsimusi, mida me sööma peaksime ja kuidas me sööma peaksime, ning Pollani terve talupojamõistusega kokku pandud reegleid, kuidas süüa targalt ja ennast kahjustamata.
Sest nagu autor tõdeb, sai toitumisteadus alguse siiski vähem kui kakssada aastat tagasi ja on tänapäeval umbes sealmaal, kus kirurgia oli 1650. aastal – väga paljulubav ja huvitav jälgida, kuid kas oleksite valmis tolle aja kirurgiat enda peal proovima?
„Enamik meist on hakanud lootma üht või teist tüüpi asjatundjatele, kes ja mis kirjutavad ette, kuidas tuleb süüa – arstid ja dieediraamatud, meediaülevaated toitumisteaduse viimastest avastustest, valitsuse nõunikud ja toidupüramiidid, toidupakenditel vohavad väited sisu tervislikkusest. Me võime ekspertide arvamusi mitte arvestada, kuid nende hääled kõlavad meie peas alati, kui valime midagi toidukaardilt või kärutame ringi supermarketi riiulite vahel.
Meie pähe on topitud ka hämmastav hulk biokeemiat. Kas pole kummaline, et tänapäeval on igaüks kas või põgusalt tuttav selliste sõnadega nagu antioksüdant, küllastunud rasv, oomega-3-rasvhapped, süsivesikud, polüfenoolid, foolhape, gluteen ja probiootikumid? See on arenenud nii kaugele, et me ei näe enam toiduaineid, vaid eelkõige toitaineid (häid ja halbu), mida need sisaldavad, ja muidugi kaloreid – toidu nähtamatuid omadusi, mis õigesti mõistetuna on eeldatavasti hea toitumise aluseks.
Ent vaatamata kogu teaduslikule ja pseudoteaduslikule pagasile, mis me oleme viimastel aastatel oma õlgadele võtnud, ei tea me endiselt, mida peaksime sööma. Kas peaksime rohkem muretsema rasvade või süsivesikute pärast? Ja kuidas jääb siis „heade” rasvadega? Või „halbade” süsivesikutega, nagu näiteks kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirup? Kui palju peaksime muretsema gluteeni pärast? Mis värk nende kunstlike magustajatega ikka on? Vastab see tõesti tõele, et ühed hommikuhelbed parandavad mu poja tähelepanuvõimet koolis ja teised kaitsevad mind südamerabanduse eest? Mis hetkel muutus kausitäie hommikuhelveste söömine raviprotseduuriks?”
– Michael Pollan:
Raamatu „Toidureeglid” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Toidureeglid” seonduvad märksõnad: toitumine, tervislik toitumine, dieet, toitumisharjumused, käsiraamatud
„Toidureeglid” on kõvakaaneline raamat, 161 lk; 12,7 × 20,7 cm; ↔ 1,5 cm; 284 g.
Raamat „Toidureeglid” on hetkel laost otsas.
Raamatu „Toidureeglid” ilmumisandmed: Varrak, 2011
ISBN/EAN: 9789985323397 (978-9985-3-2339-7)
The Omnivore’s Dilemma
19.90
Paleo toitumine
27.97
Vana aja retseptiraamat
24.74
Kulinaaria: õpik
17.97
Salat, mu arm
27.97
Supra
24.90
Nadja Viinis
15.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
Paastuköök
19.79
Pioppi dieet
24.94
100 võikreemist lille
24.42
Hoidistaja salaraamat
17.97
Toit, kirg
21.70
Toiduga vähi vastu
34.94
100 magustoitu
15.95
Minu pidu
12.90
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Võileivad
1.40
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Jõulud
14.74
Lean in 15
19.91
Tulge külla!
24.90
Taimetoidud
21.90
Väike kringliraamat
23.93
Armastusega Kihnust
23.93
Setost saarteni
21.70
Väike marjakoogiraamat
21.70
Õunatoidud
11.90
Tänavatoit
21.70
Hiina toidud
12.92
Kalakoka ABC
12.92
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Osta 5
19.95
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Söögivahetund
24.90
Räim ja heeringas
21.70
Ideaalvormi teejuht
17.97
Kaval kokk
16.96
Väega toidud
21.70
Salatit? Alati!
27.97
Kirss tordil
24.94
Koogiga pai
24.90
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525