Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudPerioodika

Teeme Koos 01/2019
Koduleib ja kodusai


„Teeme Koos 01/2019” on ajakiri. Ajakirja seisukord: uus.

Teeme Koos 01/2019 Koduleib ja kodusai kaanepilt – front cover


Toimetaja: Violeta Barysienė.


Leedu keelest tõlkinud Tiiu Sandrak.


Keeletoimetaja: Triin Jürgenstein. Fotod: Artūras Barysas.




„Teeme Koos 01/2019” – tutvustus


Mis võib veel maitsvam olla kui võiga määritud rukkileiva viil või imepehme saiakonts värske meega? Kui midagi üldse, siis vaid endaküpsetatud koduleiva käär.

Leib on vaat et kõige sagedamini esindatud söögipoolis meie toidulaual, ent ise küpsetame leiba harva. Tihti takistab meid eksiarvamus, et leivaküpsetus on keeruline ja võtab palju aega. Kahtlemata pole koduleiva küpsetamine vaid poole tunni töö, kuid kõige rohkem aega kulub ikkagi taina kerkimisele ja ahjus küpsetamisele, seega ei võta valmistamise töö ise küll palju aega. Ent saadav nauding on kirjeldamatu. Kodu, mis lõhnab endasõtkutud ja küpsetatud leiva järele, pole lihtsalt neli seina, vaid hubane ja soe pesapaik, kus tajud pere õlatunnet ja koosolemise õnne. Ja kui murrad kannika auravat ja lõhnavat leiba-saia, pole seda tunnet võimalik sõnadesse panna ...

Kui leiva- ja saiaküpsetamise kunst on Sinu jaoks uus asi, alusta kõige lihtsamatest retseptidest: vali tainas, mida kergitatakse kuivpärmiga ja mida küpsetatakse mitte pätsina plaadil, vaid vormi sees. Küpseta lõhnav sibula, rosmariini ja oliividega või mee ja köömnetega maitsestatud kodusai, proovi tatra- ja õllesaia. Kui kogemust juba rohkem, küpseta itaaliapärane ciabatta, mooniseemnete või pestoga vääristatud palmik, valmista keedutainast piimasai ja seesamiseemnetega sai. Kui oled lihtsamad saiad ära söönud, on aeg ka esimene juuretis valmis teha. Seejärel saab juba hakata mitmete endisaegsete retseptide järgi rukkileiba küpsetama. Tasub tõesti proovida kõiki neid leibu: klassikalist rukkileiba, linnaseleiba, seemnetega leiba või sinepiga nisuleiba.

Piisab, kui proovida mõned meie pakutud retseptid läbi ja Sa veendud, et kõige raskem pole mitte küpsetamine, vaid pärast lõhnava pätsi ahjust võtmist iseenda taltsutamine, et mitte kogu sooja saia või leiba kohe nahka pista... Enne tööle asumist on kõige tähtsam veidi aega võtta ja tutvuda mõne lihtsa leivaküpsetuse põhitõega, millega seekord oma järjekordset ajakirjanumbrit alustamegi.


Ajakirjaga „Teeme Koos 01/2019” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, nõuanded, ajakirjad



Ajakirja „Teeme Koos 01/2019” tehnilised andmed


„Teeme Koos 01/2019” on ajakiri, 51 lk; 17,0 × 24,0 cm; ↔ 0,3 cm; 100 g.


Ajakiri „Teeme Koos 01/2019” on hetkel laost otsas.


Ajakirja „Teeme Koos 01/2019” ilmumisandmed: Septyni Menai, 2019



Veel üllitisi „Teeme Koos 01/2019” autori(te)lt:





Soovitame lisaks väljaandele „Teeme Koos 01/2019” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Minu pidu
Minu pidu

12.90


Jõulud
Jõulud

14.74


Osta 5
Osta 5

19.95






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525