Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudToiduained, joogidPerioodika

Pereköök: august 2012
Itaalia-eri


„Pereköök: august 2012” on ajakiri. Ajakirja seisukord: kasutatud.

Pereköök: august 2012 Itaalia-eri kaanepilt – front cover

Hind: 2.90


Toimetaja: Lia Virkus. Toiduretseptide autor: Lia Virkus.


Keeletoimetaja: Tiina Aug. Kujundanud Piret-Klea Velleste. Fotod: Jaan Heinmaa.




„Pereköök: august 2012” – tutvustus


Vaimustav Itaalia köök
Itaallased jumaldavad head toitu ning veedavad söögilaua taga märkimisväärse osa elust. Juba pärastlõunal hakatakse tööl rääkima, kuhu õhtul sööma minnakse ja mis rooga tellitakse. Kogu õhtune elu pärast tööd seostubki söögiga, muu näib teisejärguline või siis ühildatakse ka see söögiga.
Ise välja sööma minnes tasub teada, et Itaalia söögikohad jagunevad nimetuse järgi hinnaklassidesse. See ei tähenda aga sugugi, nagu kõige odavamad oleksid väga viletsad. Pigem on asi nii, et kõige kallimates söögikohtades on toit imetlusväärne, odavates aga „lihtsalt hea”.
Hinnaklassi esimesel astmel asub osteria, järgmisel taverna. Keskmist hinnaklassi esindab trattoria ja redeli tipus seisab ristorante ehk restoran.
Mitmekäiguline õhtusöök algab alati eelroogadega, mis itaalia keeles on antipasti (tõlkes „enne pastat”). Maailmakuulsuse saavutanud eelroogadeks on õhu käes kuivatatud Parma sink meloniga, Itaalia lipuvärvides mozzarella-tomati-basiilikusalat, kuulsad itaaliapärased võileivad crostinid ja bruschettad jt. Kui menüüsse kuulub pitsa, tuuakse see lauale eelroogade järel.
Järgmine käik on primo piatto ehk esimene pearoog, milleks kõige sagedamini on kõhtu täitev pastaroog. Secondo piatto ehk teine pearoog on enamasti kasin ja koosneb vähesest lihast, kalast või linnulihast ilma lisanditeta.
Järelroogi on mitmekäigulisel lõunal aga mitu, üks rikkalikum ja hõrgutavam kui teine. Nende hulka kuuluvad gelato ehk jäätis, kontrastiderohke tiramisu või kooretarretis pannacotta. Õhtusöögi lõpetab pisike tassitäis espressot.

Retsept ajakirjast „Pereköök: august 2012”


Pannacotta
NELJALE

Itaaliapärast kooretarretist võid serveerida klaasides või vormides, kus see on tarretatud, või siis kummutada magusroa taldrikutele. Serveeri pannacottat vaarikate või maasikatega või neist koos vähese suhkruga valmistatud toormoosiga.

• 3 želatiinilehte
• 5 dl vahukoort
• 1 vanillikaun või 2 tl vanillsuhkrut
• 0,5 dl suhkrut

KAUNISTUSEKS
• vaarikaid või maasikaid

Pane želatiinilehed külma vette likku. Kalla koor kastrulisse, lisa pooleks lõigatud vanillikaun, kust seemned on välja kraabitud. Lisa suhkur ja kuumuta segades väiksel tulel 15 minutit. Tõsta kastrul tulelt, eemalda kaunatükid. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata segades kuumas koores, jaga vedelik nelja klaasi/vormi ja tõsta 3–4 tunniks külmkappi tarretuma. Serveeri marjade või toormoosiga.


Ajakirjaga „Pereköök: august 2012” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, ajakirjad



Ajakirja „Pereköök: august 2012” tehnilised andmed


„Pereköök: august 2012” on ajakiri, 16 lk; 14,5 × 21,0 cm; ↔ 0,1 cm; 18 g.


Ajakiri „Pereköök: august 2012” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Ajakirja „Pereköök: august 2012” ilmumisandmed: Ajakirjade Kirjastus, 2012

Ostke ajakiri „Pereköök: august 2012” hinnaga 2.90



Veel üllitisi „Pereköök: august 2012” autori(te)lt:


Hoidised
Hoidised

14.94


Hoidised
Hoidised

21.70


Muffinid
Muffinid

17.97


Minu pidu
Minu pidu

12.90


Kalahitid
Kalahitid

31.70


Kama
Kama

14.74


Osta 5
Osta 5

19.95


Pirukad 2
Pirukad 2

19.79


Salatid 2
Salatid 2

17.97


Šokolaad
Šokolaad

24.94


Desserdid
Desserdid

27.97


Muffinid
Muffinid

14.94


Hoidised
Hoidised

34.94


Linnuliha
Linnuliha

19.91





Soovitame lisaks väljaandele „Pereköök: august 2012” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Jõulud
Jõulud

14.74






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525