„Peeter I kokaraamat” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.
Koostajad: Irina Krivorukova, Julia Kornejeva. Tekstide autor: Julia Kornejeva.
Toimetanud Pia Ehasalu. Kujundanud Angelika Schneider. Fotod: Meeli Küttim.
Kuidas teha keedist arbuusi viljalihast? Kuidas leivakalja või kulebjaakat pardiga? Kuidas ehtsat vene kapsasuppi? 120 leheküljelisest raamatust leiab väga mitmekihilise ajaloolise taustaga põnevaid retsepte, aga samuti ka Kadrioru „vana palee” ehk Peeter I maja ning Kadrioru pargi kujunemise lühiloo.
Tallinna Linnamuuseumilt ilmuva toiduajalugu tutvustavate väljaannete sarja esimene raamat kajastab ühe põneva ajastu toodud muutusi. Nendega hakkasid siinse peenema rahva toidulaudadele ilmuma uued meretagused toiduained, nagu näiteks nuikapsas, Savoia kapsas, baklažaan. Õukonnakokkadele lisandus teisigi välismaist päritolu ja uusi tuuli toonud toiduvalmistajaid.
Raamat „Peeter I kokaraamat” on valminud koostöös restoraniga Mon Repos, selle peakoka Erik Prosvirini juhatusel, retseptides on arvestatud tänapäeva maitseid ja võimalusi. Raamatu lehekülgi illustreerivad fotod valmis roogadest ja Peeter I majast ning Tallinna Linnamuuseumi ja Eesti Kunstimuuseumi kunstikogust.
Sarja järgmistes raamatutes on kavas tutvustada Tallinna vanima eeslinna, Kalamaja elanikelt kogutud toiduretsepte, samuti kunagise keskaegse kaupmehemaja köögis valminud roogasid. Põnevaid retsepte leiab igast Tallinna ajajärgust.
Raamatu „Peeter I kokaraamat” on koostanud Julia Kornejeva ja Irina Krivorukova, toimetanud Pia Ehasalu, tekstid koostas Julia Kornejeva. Fotode autor on Meeli Küttim, raamatu on kujundanud ning sellele elegantselt ajaloolise köite vormi andnud Angelika Schneider.
Raamat on paralleelselt kolmes keeles: eesti, inglise ja vene keeles ning sobib sellisena suurepäraselt ka kinkeraamatuks Eestis väljapoole. Tallinna Linnamuuseumi ja Tallinna vene muuseumi kirjastatud väljaannet toetas Tallinna kultuuri- ja spordiamet.
Raamatu „Peeter I kokaraamat” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Peeter I kokaraamat” seonduvad märksõnad: Venemaa, tsaarid, keisrid, toit, toiduvalmistamine, majamuuseumid, ajaloomuuseumid, Tallinn, muuseumijuhid, ajaloolised kaardid, kokaraamatud
„Peeter I kokaraamat” on kõvakaaneline raamat, 118 lk; 14,0 × 21,0 cm; ↔ 1,7 cm.
Raamat „Peeter I kokaraamat” on hetkel laost otsas.
Raamatu „Peeter I kokaraamat” ilmumisandmed: Tallinna Linnamuuseum, 2022
ISBN/EAN: 9789916956762
Vorsti tegemise raamat
41.70
Paleo toitumine
27.97
Vana aja retseptiraamat
24.74
Kulinaaria: õpik
17.97
Salat, mu arm
27.97
Koržetsi kalaraamat
24.74
Supra
24.90
Nadja Viinis
15.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
Paastuköök
19.79
Pioppi dieet
24.94
100 võikreemist lille
24.42
Hoidistaja salaraamat
17.97
Toit, kirg
21.70
Toiduga vähi vastu
34.94
100 magustoitu
15.95
Minu pidu
12.90
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Võileivad
1.40
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Jõulud
14.74
Lean in 15
19.91
Tulge külla!
24.90
Taimetoidud
21.90
Väike kringliraamat
23.93
Armastusega Kihnust
23.93
Setost saarteni
21.70
Väike marjakoogiraamat
21.70
Õunatoidud
11.90
Tänavatoit
21.70
Hiina toidud
12.92
Kalakoka ABC
12.92
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Osta 5
19.95
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Tatratoidud 2
10.90
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Söögivahetund
24.90
Räim ja heeringas
21.70
Ideaalvormi teejuht
17.97
Kaval kokk
16.96
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525