Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: RahvusköögidKokaraamatudToiduained, joogid

Läti köök


„Läti köök” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.

Läti köök kaanepilt – front cover

Hind: 9.79






„Läti köök” – tutvustus


Kogu eksistentsi jooksul on Läti kuulunud pikema aja vältel erinevate riikide koosseisu. Loomulikult ei saanud see jätta teatavat mõju avaldamata ka Läti köögile, mis sai n-ö inspiratsiooni teiste rahvaste kulinaariast.

Nii näiteks Põhja-Lätis Vidzemes, mis oli ühendatud Lõuna-Eesti ja Liivimaaga, oli tunda märgatavaid Eesti piimaköögi mõjutusi. Lääne-Läti ehk Kurzeme (Kuramaa) kuulus pikka aega Saksa maa-alade koosseisu, eksisteerides seejärel mõnda aega kui iseseisev riik. Seal olid ülekaalus Saksa mõjud, mistõttu selle piirkonna elanikud ilmutasid kiindumust suitsuliha ja suitsupeki vastu. Ja lõpuks Ida-Läti, Latgale, mis asus slaavi maade valduses, sai tunda tugevaid Leedu ja Valgevene köögi mõjutusi.

Ent ometi võib Läti köögis eristada ka üldisi, Läti rahva enamikule omaseks saanud toite, mis moodustavadki niiöelda Läti rahvusliku kulinaaria põhialuse. Siia kuuluvad külmlauatoidud, putrad ja hapupiimatooted, kuid esmajärjekorras – kodujuustud(bakteini-tüüpi ja nn munajuustud).


Raamatu „Läti köök” sisukord


KÜLMAD TOIDUD, SALATID, SUUPISTED
Salat Rassols
Räim heledas marinaadis
Täidetud munad
Heeringarulaad marinaadis
Kilutäidisega munad
Roheline salat
Roheline salat marinaadis
Oblikasalat
Spargli ja porgandi salat
Kurgid (tomatid) hapukoorega
Värske kapsa salat
Kapsa ja kurgi salat
Kapsa ja õuna salat
Hapukapsa ja peedi salat
Punase peakapsa salat (1)
Punase peakapsa salat (2)
Punase peakapsa salat (3)
Punane peakapsas õuntega
Tomati ja lillkapsa salat
Tomatid õuntega
Tomatid kurkide ja õuntega
Tomati ja kaunoa salat
Salat konservtomatitega
Porgandisalat
Porgandi ja selleri salat
Porgandisalat õuna ja selleriga
Porgandisalat mädarõikaga
Porgandi ja kapsa salat
Kõrvitsasalat
Lillkapsasalat (1)
Lillkapsasalat (2)
Aedoasalat
Valge aeduba kaunpipraga
Valge aeduba kurgiga
Aeduba seentega
Kaunoasalat
Aedoa salat kurgiga
Aedoa salat selleriga
Aedoa salat õuntega
Magus aedoasalat
Aeduba pähkli-küüslaugukastmes
Kaalikasalat
Kaalikas marinaadis
Sellerisalat
Seller marinaadis
Seller sibulaga
Seller soolakurgiga
Seller kartuliga
Seller kaunubadega
Seller porgandiga
Seller õuntega (1)
Seller õuntega (2)
Seller puuviljadega
Seller apelsiniga
Seller kaunpipraga
Peedi ja mädarõika salat
Peet jõhvikatega
Peedisalat
Toore peedi salat
Peet õuntega
Peet muna-jõhvikakastmes
Kuum peedisalat
Porrulauk õuntega
Piprasalat
Soolakurgi ja letšo salat
Rõikasalat
Rõigas hapukoorega
Rõigas hapukapsaga
Segasalat
Hapukapsasalat
Soolakurgi ja kaalika salat
Soolakurgi ja rõika salat
Soolakurgi, selleri ja seene salat
Salat-pasta
Soolakurgi ja peedi salat
Kartulisalat
Salat soolaseentega
Seenesalat hapukapsaga
Õunasalat
Õuna ja tomati salat
Õuna ja ploomi salat
Õuna ja pohla salat
Viinamarjasalat
Peet magusas marinaadis
Kõrvits magusas marinaadis
Puuviljad magusas marinaadis
PIIMAJUUSTUD
Köömnekohuke
Kohupiimajuust
SUPID
Piimasupp kalaga
Leivasupp
Supp loomalihaga
Supp riisi ja roheliste hernestega
Seeneborš
hernesupp õuntega
Kanasupp riisiga
Kanapuljong ja klimbid muskaatpähkliga
Kalasupp kurgiga
Teravamaitseline supp
Mannasupp peterselliga
Supp kapsalehtede ja peedipealsetega
Nõgesesupp vorstiga
Supp „maksariisiga”
Külmsupp Bulgaaria moodi
Supp sarvekestega
Rabarberisupp mannaklimpidega
Ekspresspuljong
Marjasupp riisiga
Rosinasupp
Supp kuivatatud puuviljadest
Magus „laastusupp”
Magus mustikasupp klimpidega
Hapupiim leivaga
PRAED
PUTRAD
Vecis-putra
Skabaputra
VANAAEGSED KALATOIDUD
Kalatoit heeringast
Kalatoit haugist
Kalatoit (vormiroog)
Kalatoit (vormiroog heeringast koos keedukartuliga)
Praetud heeringas sibulakastmega
Sütel praetud heeringas
VANAAEGSED LIHATOIDUD
Talupoja hommikueine
Hakitud liha
Riia šnitsel
Kurzeme böfstrooganov
Köömnekastmes kupatatud lambaliha
„Jänesejuust”
Kidas
VANAAEGSED AEDVILJATOIDUD TAIGNAS
Kapsapirukas
Porgandipirukas
ERINEVAD TOIDUD JA LISANDID
Odrakruubipuder suitsutatud rinnatüki ja piimaga
Spargli ja riisi vorm
Kartulipannkoogid hapukoorega
Keedetud spargel lihaga
Spargel juustuga
Porrulauk võiga
Sibulapüree
Hautatud mugulsibulad
Praetud seller (1)
Praetud seller (2)
Seller õlletaignas
Petersellijuur valges kastmes
Mustjuur kastmega
Rohkes rasvas pruunistatud mustjuur
Hautatud porgandid (1)
Porgandid valges kastmes
Hautatud porgandid (2)
Porgandid juustuga
Peediga hautatud kapsas
Sõmer tatrapuder
Sõmer riis
Puljongis hautatud riis
Makaronid munaga
Keel rosina-mädarõika kastmes
Jahimehe toit
Maksavorsti ja saia vorm
Kõrvitsakreem
Kalarulaad aedviljaga
Plov küülikulihaga
Hautatud aedvili sardelliga
Kohupiim pähklitega
Kartulivorm riivitud kartulist


Raamatuga „Läti köök” seonduvad märksõnad: läti, rahvustoidud, kokaraamatud



Raamatu „Läti köök” tehnilised andmed


„Läti köök” on kõvakaaneline raamat, 143 lk; 13,4 × 17,2 cm; ↔ 1,3 cm; 183 g.


Raamat „Läti köök” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „Läti köök” ilmumisandmed: Odamees, 2008


ISBN/EAN: 9789949432493 (978-9949-432-493)

Ostan „Läti köök” hinnaga 9.79



Soovitame lisaks väljaandele „Läti köök” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Texmex
Texmex

14.74


Pannikana
Pannikana

12.92






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525