Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudPerioodika

Kööginurk,aprill 2018
Hoidised


„Kööginurk,aprill 2018” on ajakiri sarjast Kööginurk. Ajakirja seisukord: uus.

Kööginurk,aprill 2018 Hoidised kaanepilt – front cover


Toimetaja: Violeta Barysienė.


Leedu keelest tõlkinud Tiiu Sandrak.


Keeletoimetaja: Triin Jürgenstein. Fotod: Artūras Barysas.


Sarja nimetus: Kööginurk.




„Kööginurk,aprill 2018” – tutvustus


Kas tead, kuidas on võimalik meie lühikest suve pikendada? Eks ikka nii, et võimalikult palju maitsvaid ja värvirõõmsaid moose, salateid, hautiseid ja maitsekastmeid sisse teha! Kuigi sellele tööle peab nii mõnegi kalli puhkusepäeva ohverdama, on ka kõige külmemal talvepäeval oma kätega tehtud hoidise avamisel tunda suvesoojust ...

Nagu igal aastal, kutsume Sind seekordki uusi retsepte valima, käiseid üles käärima ja ... püüdma purkidesse päikeselist suve! Et töö ei läheks luhta, kordame mõned lihtsad, ent olulised hoidistamistarkused üle.

Millele toiduainete hoidistamisel tähelepanu pöörata?
• Sool peab olema jäme ja mitte mingil juhul ei tohi olla jodeeritud! Jood ja muud keemilised segud kahjustavad hoidiseid, muudavad köögivilja lödiks.
• Marineerimiseks sobib 9% või veidi lahjem söögi- või õunaäädikas. Sobib ka sidrunhape, viinamarja- või riisiäädikas, kui aga oled ostnud äädikhapet või -essentsi, on kasutamiseks parim moodus see lahjendada algul külma keedetud veega sobiva kontsentratsioonini. Kui hoidiseid on võimalik säilitada heas jahedas keldris, vali äädika asemel hapu õuna- või sõstramahl ja astel paju marjad.
• Kasuta hoidistamiseks rafineeritud õli, sest selline õli on lõhnatu ja lisamaitseta.
• Mooside ja kompottide magustamiseks sobib igasugune suhkur, kuid pea meeles, et mida tumedam suhkur, seda teravam on suhkru mekk ja lõhn. Seepärast vali tugevama maitsega marjade ja puuviljade hoidistamiseks pigem valge peensuhkur. Maitsekastmete tegemiseks sobib kõige paremini rafineerimata pruun muscovado suhkur.
• Äsjanopitud ja korjatud metsa- ja aiaannid on vaja kohe hoidistada; pehmeid marju võib eelnevalt hoida kõige kauem üks päev, kõvemaid puu- ja köögivilju kaks päeva.
• Soola ja hapenda võimalikult terved ja väikesed puu- ja köögiviljad. Vanematest ja suurematest aia- ja metsaandidest valmista salatid või hautised.
• Mügarlikud kurgid sobivad hoidistamiseks kõige paremini. Kui soovid kohe hapukurke süüa, lõika kurkidel otsad ära. Kui aga tahad kauem säilitada, hapenda terved kurgid.
• Marineerimiseks ja hapendamiseks sobivad igasugused terved ja kõvad tomatid, kastmete tegemiseks vali korralikult küpsed ploomtomatid, millest saad eriti head paksu ja tugeva maitsega segu.
• Kui kasvatad puu-ja köögivilja ise, pese neid võimalikult vähe. Koduaia marju ei peakski pesema.
• Kui tahad keeta tugeva koorega terveid marju või puuvilju, torgi neisse eelnevalt puutikuga augud sisse.


Ajakirjaga „Kööginurk,aprill 2018” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, nõuanded, ajakirjad



Ajakirja „Kööginurk,aprill 2018” tehnilised andmed


„Kööginurk,aprill 2018” on ajakiri, 51 lk; 17,0 × 24,0 cm; ↔ 0,3 cm; 100 g.


Ajakiri „Kööginurk,aprill 2018” on hetkel laost otsas.


Ajakirja „Kööginurk,aprill 2018” ilmumisandmed: Septyni Menai, 2018



Veel üllitisi „Kööginurk,aprill 2018” autori(te)lt:





Soovitame lisaks väljaandele „Kööginurk,aprill 2018” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Minu pidu
Minu pidu

12.90


Jõulud
Jõulud

14.74


Osta 5
Osta 5

19.95






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525