„Kööginurk,aprill 2018” on ajakiri sarjast Kööginurk. Ajakirja seisukord: uus.
Toimetaja: Violeta Barysienė.
Leedu keelest tõlkinud Tiiu Sandrak.
Keeletoimetaja: Triin Jürgenstein. Fotod: Artūras Barysas.
Sarja nimetus: Kööginurk.
Kas tead, kuidas on võimalik meie lühikest suve pikendada? Eks ikka nii, et võimalikult palju maitsvaid ja värvirõõmsaid moose, salateid, hautiseid ja maitsekastmeid sisse teha! Kuigi sellele tööle peab nii mõnegi kalli puhkusepäeva ohverdama, on ka kõige külmemal talvepäeval oma kätega tehtud hoidise avamisel tunda suvesoojust ...
Nagu igal aastal, kutsume Sind seekordki uusi retsepte valima, käiseid üles käärima ja ... püüdma purkidesse päikeselist suve! Et töö ei läheks luhta, kordame mõned lihtsad, ent olulised hoidistamistarkused üle.
Millele toiduainete hoidistamisel tähelepanu pöörata?
• Sool peab olema jäme ja mitte mingil juhul ei tohi olla jodeeritud! Jood ja muud keemilised segud kahjustavad hoidiseid, muudavad köögivilja lödiks.
• Marineerimiseks sobib 9% või veidi lahjem söögi- või õunaäädikas. Sobib ka sidrunhape, viinamarja- või riisiäädikas, kui aga oled ostnud äädikhapet või -essentsi, on kasutamiseks parim moodus see lahjendada algul külma keedetud veega sobiva kontsentratsioonini. Kui hoidiseid on võimalik säilitada heas jahedas keldris, vali äädika asemel hapu õuna- või sõstramahl ja astel paju marjad.
• Kasuta hoidistamiseks rafineeritud õli, sest selline õli on lõhnatu ja lisamaitseta.
• Mooside ja kompottide magustamiseks sobib igasugune suhkur, kuid pea meeles, et mida tumedam suhkur, seda teravam on suhkru mekk ja lõhn. Seepärast vali tugevama maitsega marjade ja puuviljade hoidistamiseks pigem valge peensuhkur. Maitsekastmete tegemiseks sobib kõige paremini rafineerimata pruun muscovado suhkur.
• Äsjanopitud ja korjatud metsa- ja aiaannid on vaja kohe hoidistada; pehmeid marju võib eelnevalt hoida kõige kauem üks päev, kõvemaid puu- ja köögivilju kaks päeva.
• Soola ja hapenda võimalikult terved ja väikesed puu- ja köögiviljad. Vanematest ja suurematest aia- ja metsaandidest valmista salatid või hautised.
• Mügarlikud kurgid sobivad hoidistamiseks kõige paremini. Kui soovid kohe hapukurke süüa, lõika kurkidel otsad ära. Kui aga tahad kauem säilitada, hapenda terved kurgid.
• Marineerimiseks ja hapendamiseks sobivad igasugused terved ja kõvad tomatid, kastmete tegemiseks vali korralikult küpsed ploomtomatid, millest saad eriti head paksu ja tugeva maitsega segu.
• Kui kasvatad puu-ja köögivilja ise, pese neid võimalikult vähe. Koduaia marju ei peakski pesema.
• Kui tahad keeta tugeva koorega terveid marju või puuvilju, torgi neisse eelnevalt puutikuga augud sisse.
Ajakirjaga „Kööginurk,aprill 2018” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, nõuanded, ajakirjad
„Kööginurk,aprill 2018” on ajakiri, 51 lk; 17,0 × 24,0 cm; ↔ 0,3 cm; 100 g.
Ajakiri „Kööginurk,aprill 2018” on hetkel laost otsas.
Ajakirja „Kööginurk,aprill 2018” ilmumisandmed: Septyni Menai, 2018
Teeme Koos 06/2018
4.90
Helmed ja ehted
14.74
Paleo toitumine
27.97
Vana aja retseptiraamat
24.74
Kulinaaria: õpik
17.97
Salat, mu arm
27.97
Supra
24.90
Nadja Viinis
15.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
Paastuköök
19.79
Pioppi dieet
24.94
100 võikreemist lille
24.42
Hoidistaja salaraamat
17.97
Toit, kirg
21.70
Toiduga vähi vastu
34.94
100 magustoitu
15.95
Minu pidu
12.90
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Võileivad
1.40
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Jõulud
14.74
Lean in 15
19.91
Tulge külla!
24.90
Taimetoidud
21.90
Väike kringliraamat
23.93
Armastusega Kihnust
23.93
Setost saarteni
21.70
Väike marjakoogiraamat
21.70
Õunatoidud
11.90
Tänavatoit
21.70
Hiina toidud
12.92
Kalakoka ABC
12.92
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Osta 5
19.95
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Söögivahetund
24.90
Räim ja heeringas
21.70
Ideaalvormi teejuht
17.97
Kaval kokk
16.96
Väega toidud
21.70
Salatit? Alati!
27.97
Kirss tordil
24.94
Koogiga pai
24.90
Võileivatordid
24.90
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525