„Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” on pehmekaaneline raamat sarjast Postimehe raamat. Raamatu seisukord: uus.
Hind: 29.79
Autor: Richard Wrangham.
Inglise keelest tõlkinud Krista Nurm.
Originaali pealkiri: Catching fire.
Kujundanud Villu Koskaru. Fotod: Tim Laman.
Sarja nimetus: Postimehe raamat.
Oma ainulaadses raamatus väidab Richard Wrangham, et just keedetud või küpsetatud toit põhjustas meie esivanemate erakorralise muundumise ahvitaolistest olenditest Homo erectus’eks. „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” pakub välja uue huvitava mõtte: kuumutatud toit põhjustas seedetrakti kokkutõmbumise ja aju suurenemise, aitas kaasa inimühiskonna arengule ning meeste ja naiste tööjaotuse tekkele. Kui meie esivanemad kohastusid tule kasutamisega, arenesid toitu kuumutavatest ahvidest inimesed.
Hõlmates palju valdkondi alates toidu etikettimisest ja ülekaalulistest lemmikloomadest ning lõpetades toortoidufanatismiga, pakub „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” hämmastavalt omapärast arusaama sellest, kuidas meist selline sotsiaalne ja intelligentne liik, nagu me tänapäeval oleme.
Richard Wrangham (sündinud 1948, filosoofiadoktor, Cambridge’i ülikool 1975) on Harvardi ülikoolis bioloogilise antropoloogia professor, kes algatas 1987. aastal Kibale šimpansiprojekti. Ta on korraldanud laiaulatuslikke primaatide ökoloogia, toitumise ja sotsiaalse käitumise uuringuid.
Wrangham alustas oma teadlaseteed Tansaanias Gombe rahvuspargis Jane Goodalli pikaajalises tavašimpanside väliuuringus. Koos Elizabeth Rossiga algatas ta 1997. aastal Kasiisi projekti ning on ka suurte inimahvide ellujäämisprojekti GRASP patroon.
Raamatu „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” seonduvad märksõnad: inimese evolutsioon, inimene, toitumine, toitumisökoloogia, toiduvalmistamine, toiduainete kuumtöötlemine, ajalugu
„Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” on pehmekaaneline raamat, 208 lk; 15,0 × 23,0 cm; ↔ 1,4 cm.
Raamat „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” on Laos nr 2, saame postitada või kontorisse tuua tellimisjärgsel TÖÖPÄEVAL.
Raamatu „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” ilmumisandmed: Postimees Kirjastus, 2023
ISBN/EAN: 9789916712542
Ostke raamat „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” hinnaga 29.79
Aju on ajamasin
37.73
Džungel kasvab tagasi
15.99
Ematiigri võitlus
23.20
Geograafia vangid
38.38
Hulkade sõgedus
38.38
Identiteet
34.94
Inimkonna tulevik
38.83
Kuidas kaotada infosõda
34.94
Mama viimane kallistus
26.96
Miks me sõdime
35.99
Mõistuse parasiidid
29.79
Piirideni jõudnud riik
38.83
Pärast tõde, tõe pärast
17.90
Rahutegijad
29.99
Rumsfeldi reeglid
26.26
Sõda Lääne vastu
37.73
Torm enne vaikust
32.99
Vabadus
22.77
Diktaatori käsiraamat
34.99
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525