Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: Ajalugu, poliitikaToitumine

Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese


„Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” on pehmekaaneline raamat sarjast Postimehe raamat. Raamatu seisukord: uus.

Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese kaanepilt – front cover

Hind: 29.79


Autor: Richard Wrangham.


Inglise keelest tõlkinud Krista Nurm.


Originaali pealkiri: Catching fire.


Kujundanud Villu Koskaru. Fotod: Tim Laman.


Sarja nimetus: Postimehe raamat.




„Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” – tutvustus


Oma ainulaadses raamatus väidab Richard Wrangham, et just keedetud või küpsetatud toit põhjustas meie esivanemate erakorralise muundumise ahvitaolistest olenditest Homo erectus’eks. „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” pakub välja uue huvitava mõtte: kuumutatud toit põhjustas seedetrakti kokkutõmbumise ja aju suurenemise, aitas kaasa inimühiskonna arengule ning meeste ja naiste tööjaotuse tekkele. Kui meie esivanemad kohastusid tule kasutamisega, arenesid toitu kuumutavatest ahvidest inimesed.

Hõlmates palju valdkondi alates toidu etikettimisest ja ülekaalulistest lemmikloomadest ning lõpetades toortoidufanatismiga, pakub „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” hämmastavalt omapärast arusaama sellest, kuidas meist selline sotsiaalne ja intelligentne liik, nagu me tänapäeval oleme.

Richard Wrangham (sündinud 1948, filosoofiadoktor, Cambridge’i ülikool 1975) on Harvardi ülikoolis bioloogilise antropoloogia professor, kes algatas 1987. aastal Kibale šimpansiprojekti. Ta on korraldanud laiaulatuslikke primaatide ökoloogia, toitumise ja sotsiaalse käitumise uuringuid.
Wrangham alustas oma teadlaseteed Tansaanias Gombe rahvuspargis Jane Goodalli pikaajalises tavašimpanside väliuuringus. Koos Elizabeth Rossiga algatas ta 1997. aastal Kasiisi projekti ning on ka suurte inimahvide ellujäämisprojekti GRASP patroon.



Raamatu „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” sisukord

Raamatu „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.


Raamatuga „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” seonduvad märksõnad: inimese evolutsioon, inimene, toitumine, toitumisökoloogia, toiduvalmistamine, toiduainete kuumtöötlemine, ajalugu



Raamatu „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” tehnilised andmed


„Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” on pehmekaaneline raamat, 208 lk; 15,0 × 23,0 cm; ↔ 1,4 cm.


Raamat „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” on Laos nr 2, saame postitada või kontorisse tuua tellimisjärgsel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” ilmumisandmed: Postimees Kirjastus, 2023


ISBN/EAN: 9789916712542

Ostke raamat „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” hinnaga 29.79



Raamatuga „Kolde ümber: kuidas söök tegi ahvist inimese” samast sarja(de)st:







© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525