„Kiirkoogid, ajakirja Kööginurk eriväljaanne 02/2023” on pehmekaaneline raamat sarjast Kööginurk. Raamatu seisukord: uus.
Hind: 9.99
Toimetaja: Violeta Barysienė.
Leedu keelest tõlkinud Tiiu Sandrak.
Keeletoimetaja: Triin Jürgenstein.
Sarja nimetus: Kööginurk.
Kui tahad kodus kooki teha, aga silme ette kerkib pikk ja vaevanõudev töö, on meie ajakiri just Sulle mõeldud! Me jagame tubli vihutäie maitsvate, kuid samas hõlpsasti valmistatavate kookide retsepte ja ka nõuandeid hõrgu koogi tegemiseks.
Mida meeles pidada, et valmiks küpsetamist mittevajav kook?
• Kui pole päris kindel, kas vorminõu on ikka piisavalt tihe, vooderda see toidukilega. Kui tead, et vorminõu on kindel, kata vaid põhi ja siseservad küpsetuspaberi või tordikilega, sest siis on kooki hiljem hõlbus välja võtta.
• Jaga tainas hoolikalt vormi põhjale ja servadesse ning suru veel omakorda sõrmega, lusika või klaasipõhjaga tihedamaks.
• Soojenda kõik katte või täidise koostisained toatemperatuurini.
• Kate või täidis on tarvis segada käsitsi ühtlaseks, mitte üle mikserdada.
• Kui valid katteks või täidiseks kohupiima, võta sõmer kohupiim ja hõõru läbi sõela või aja mitu korda hakkmasinast läbi. Kui kohupiim pole ikka piisavalt kohev, siis lisa sisse mitu lusikatäit jogurtit.
• Kui oled katte tainapõhjale valanud, koputa vormi mõned korrad vastu lauda, et sisse ei jääks õhumulle.
• Lükka pealispind alati hoolikalt siledaks.
• Kui oled unustanud metallvormi seest vooderdada ja kook on jäänud vormi külge kinni, siis enne serva avamist kuumuta väljastpoolt juuksefööniga või aseta vorm kuuma veega kaussi.
Mida tasuks meeles pidada küpsetatud koogi tegemisel?
• Sega tainas alati toasoojadest koostisainetest.
• Küpsetis on alati palju maitsvam, kui valid kvaliteetsed toiduained. Maitsva koogi jaoks peab või olema vähemalt 82% rasvasusega, kohupiim vähemalt 9% rasvasusega, šokolaadi kakaosisaldus vähemalt 70% ja kakaopulbris vähemalt 20%.
• Sõelu jahu, tärklis ja kakao kindlasti läbi, siis tuleb tainas ühtlasem, klimbid lagunevad kergemini, kook ise aga saab kohevam ja mahlasem.
• Purulaadset tainast ei tasu üle segada – tee seda käsitsi pannilabida või vispliga.
• Et või ei muutuks taina sees kiuliseks, puista iga kord, kui oled muna sisse löönud, supilusikatäis jahu juurde.
• Riputa tainasse alati soola, sest see tugevdab teiste koostisainete maitset, muudab värvuse ilusamaks ja lisab kohevust.
• Vali suured munad. Kui käepärast on vaid väikesed munad, võta neid poolteist korda rohkem.
• Määri keraamiline või metallist vorm alati enne taina kallamist seest rasvaseks või vooderda küpsetuspaberiga. Määri uus silikoonvorm esimesel kasutuskorral rasvaseks, järgmistel kordadel niisuta veega.
• Kui oled taina sisse kallanud, koputa vormi kergelt vastu lauda, et taina sisse ei jääks õhumulle.
• Tõsta koogivorm tainaga alati retseptis antud temperatuurini kuumutatud praeahju.
• Kui ei ole antud teisiti, siis küpseta kook ahjus, millel on ülemine ja alumine kuumus sisse lülitatud. Ära kasuta ventilaatorit!
• Ära ava ahjuust kogu küpsetamise ajal ja kui aeg täis, ära rutta ahju välja lülitama. Algul kontrolli, kas kook on läbi küpsenud. Selle jaoks torka puuvarras sisse ja kui tõmbad varda kuivana välja, on kook küps, kui aga on tainast küljes, küpseta veel vähemalt mõni minut.
• Kui koogi pealispind kipub kõrbema, kata kook fooliumilehega.
• Ära kiirusta koogi ahjust väljatõmbamisega. Esmalt lülita ahi välja ja jahuta kook aeglaselt paokil uksega ahjus 10 minutit. Siis tõmba kook välja ja jäta pooleks tunniks vormi sisse jahtuma. Lõpuks võta kook vormist väljaja lõpeta jahutamine restil.
Nüüd aga lehitse ajakirja, sest siin on karamelli-, šokolaadi-, kookose-, kirsi-ja isegi Napoleoni koogi maitsega koogid. Vali ükskõik milline neist ja sa veendud kindlasti, et suus sulavaid maiuseid on päris lihtne valmistada.
Raamatu „Kiirkoogid, ajakirja Kööginurk eriväljaanne 02/2023” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Kiirkoogid, ajakirja Kööginurk eriväljaanne 02/2023” seonduvad märksõnad: toiduretseptid, koogid
„Kiirkoogid, ajakirja Kööginurk eriväljaanne 02/2023” on pehmekaaneline raamat, 52 lk; 17,1 × 24,1 cm; ↔ 0,4 cm; 101 g.
Raamat „Kiirkoogid, ajakirja Kööginurk eriväljaanne 02/2023” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.
Raamatu „Kiirkoogid, ajakirja Kööginurk eriväljaanne 02/2023” ilmumisandmed: Septyni Menai, 2023
Ostke raamat „Kiirkoogid, ajakirja Kööginurk eriväljaanne 02/2023” hinnaga 9.99
Teeme Koos 06/2018
4.90
Helmed ja ehted
14.74
Paleo toitumine
27.97
Vana aja retseptiraamat
24.74
Kulinaaria: õpik
17.97
Salat, mu arm
27.97
Supra
24.90
Nadja Viinis
15.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
Paastuköök
19.79
Pioppi dieet
24.94
100 võikreemist lille
24.42
Hoidistaja salaraamat
17.97
Toit, kirg
21.70
Toiduga vähi vastu
34.94
100 magustoitu
15.95
Minu pidu
12.90
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Võileivad
1.40
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Jõulud
14.74
Lean in 15
19.91
Tulge külla!
24.90
Taimetoidud
21.90
Väike kringliraamat
23.93
Armastusega Kihnust
23.93
Setost saarteni
21.70
Väike marjakoogiraamat
21.70
Õunatoidud
11.90
Tänavatoit
21.70
Hiina toidud
12.92
Kalakoka ABC
12.92
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Osta 5
19.95
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Söögivahetund
24.90
Räim ja heeringas
21.70
Ideaalvormi teejuht
17.97
Kaval kokk
16.96
Väega toidud
21.70
Salatit? Alati!
27.97
Kirss tordil
24.94
Koogiga pai
24.90
Võileivatordid
24.90
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525