„Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” on kõvakaaneline raamat sarjadest Imeline ajalugu, Imeline teadus. Raamatu seisukord: uus.
Hind: 34.90
Autor: Adam Rogers.
Inglise keelest tõlkinud Triin Olvet.
Originaali pealkiri: Proof: the science of booze.
Toimetanud Ivika Arumäe. Kujundanud Kairi Kalmann.
Sarjad: Imeline ajalugu, Imeline teadus.
Inimesed on alkoholi valmistanud 10 000 aastat ja püüdnud seda kunsti täiuseni arendada. Ometi ei tea me tänini täpselt, mis teeb õigupoolest alkoholist alkoholi ja miks see meile mõjub nii, nagu see mõjub. Adam Rogers vaatleb oma raamatus inimese ja tulivee suhet ning kirjeldab põnevaid teadusuuringuid ja õnnelikke avastusi, mis seda inimkonna üldist ühist kogemust kujundavad.
Raamatus käiakse algusest lõpuni läbi tee, mida mööda napsilonks meieni jõuab. Alustatakse pärmi eluloost, jutustades mikroobist, mis valmistab alkoholi. Seejärel tuleb kõne alla pärmi toidus – suhkur. Edasi viib lugu käärimise juurde, siis lastakse joogipoolisel laagerduda. Nii jõutaksegi lõpuks õnneliku hetkeni baarileti ääres.
Mis aga sellele järgneb? Kuidas me alkoholile reageerime? Kui uurida alkoholi mõju inimkehale ja ajule, tuleb pöörduda keeruka neurobioloogia poole. Näiteks on kindel, et inimesed jäävad alkoholist purju ja mõni satub sellest sõltuvusse, ent sajandipikkusest uurimistööst hoolimata ei tea keegi, miks see nii on.
Pikal teekonnal pärmist pohmeluseni kirjeldatakse, kuidas alkohol on inimeste rituaalset elu ja lõõgastusharjumusi kogu inimühiskonna eksisteerimise vältel kujundanud.
Amazon, Wired, Guardian: parim populaarteaduslik raamat 2014.
Raamatu „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” seonduvad märksõnad: alkohol, alkohoolsed joogid, alkoholitööstus, alkoholitarbimine, alkoholi toime, ajalugu, sotsiaalajalugu
„Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” on kõvakaaneline raamat, 331 lk; 15,6 × 21,7 cm; ↔ 2,7 cm; 486 g.
Raamat „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.
Raamatu „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” ilmumisandmed: Äripäev, 2016
ISBN/EAN: 9789949560387 (978-9949-560-38-7)
Ostke raamat „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” hinnaga 34.90
Gladiaator
28.82
Hitler ja Stalin
39.39
Hõimlased
39.39
Kahvliga või kahvlita
34.94
Kahvliga või kahvlita
17.97
Moodne joon
39.93
Müra • Heli • Hääled
27.97
Neetud põlvkond
38.83
Sapiens
28.82
Vana aja retseptiraamat
24.74
Kulinaaria: õpik
17.97
Salat, mu arm
27.97
Supra
24.90
Gastrofüüsika
26.90
Nadja Viinis
15.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
100 võikreemist lille
24.42
Laste kokakool
21.70
Toit, kirg
21.70
100 magustoitu
15.95
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Tervistavad joogid
12.90
Võileivad
1.40
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Jõulud
14.74
Tulge külla!
24.90
Taimetoidud
21.90
Väike kringliraamat
23.93
Armastusega Kihnust
23.93
Setost saarteni
21.70
Väike marjakoogiraamat
21.70
Õunatoidud
11.90
Tänavatoit
21.70
Hiina toidud
12.92
Kalakoka ABC
12.92
Maalehe salatiraamat
11.90
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Osta 5
19.95
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Söögivahetund
24.90
Räim ja heeringas
21.70
Väega toidud
21.70
Salatit? Alati!
27.97
Kirss tordil
24.94
Mate
24.90
Võileivatordid
24.90
Kodune kondiitrikunst
23.32
Taimne toidulaud
22.99
Sööme kala
19.90
Väike salatiraamat
17.97
Torditeadus
16.96
Väike kringliraamat
16.96
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525