„Gastronoomia ajalugu” on ümbrispaberiga kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.
Hind: 27.97
Autor: Jussi Talvi.
Soome keelest tõlkinud Piret Saluri.
Originaali pealkiri: Gastronomian historia.
Gastronoomia ajalugu on tulvil halastamatut julmust ja erakordset isekust. Samas aga kõige suurepärasemat loomisvõimet ja kunstilisust, uskumatult head maitset ja koguni ligimesearmastust. Ajaloo valguses ristuvad just gastronoomias inimese kõige alatumad ja ilusamad iseloomujooned.
Nii kirjutab soome suurimaid toidukultuuri asjatundjaid Jussi Talvi oma raamatu järelsõnas. Tal on muidugi õigus. Gastronoomia, inimese oskus toitu teha, on kujunenud kõrvuti „suure” ajalooga, sellega aeg-ajalt ristudes, seda koguni mõjutadeski. Gastronoomia on aidanud valitseda riike, pidada läbirääkimisi, võita lahinguid. Kuid mitte ainult. Gastronoomia on olnud ka vaese mehe leidlikkus ja oskus kitsasteski oludes ellu jääda ja söönuks saada.
Gastronoomia ajaloos on omad suured nimed: Menon, Brillat-Savarin, Antonin Care^me, aga ka näiteks Kleopatra ja Seeba kuninganna. Jussi Talvi raamat annab põhjaliku, üksikasjaliku ülevaate gastronoomia arengust läbi aegade, vastates paljudele küsimustele nagu: mis siis ikkagi oli pattulangemise vili Piiblis, mida valmistas kokk Napoleonile pärast võidukat lahingut Marengo külas, mida pakkus vürst Talleyrandi köök Viini Kongressil, mis on õieti Prantsuse Nouvelle Cuisine. Huviline võib katsetada ka ajaloolisi retsepte: garum-kastet, hakklihapraadi à la Apicius, kana Verdi moodi või miks mitte ka Potage Sarah Bernardi.
Raamatu „Gastronoomia ajalugu” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Gastronoomia ajalugu” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, ajalugu, toitumistavad, toiduained, toit, joogid
„Gastronoomia ajalugu” on ümbrispaberiga kõvakaaneline raamat, 320 lk; 17,6 × 24,7 cm; ↔ 2,7 cm; 819 g.
Raamat „Gastronoomia ajalugu” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.
Raamatu „Gastronoomia ajalugu” ilmumisandmed: Varrak, 2005
ISBN/EAN: 9789985311189 (9985-3-1118-3, 9985311183)
Ostke raamat „Gastronoomia ajalugu” hinnaga 27.97
Seletussõnastik
9.90
Fašism: hoiatus
11.99
Suur tararaamat
24.74
Eesti muinasusundid
36.96
Asjade tegelik olemus
24.74
Loomise päevikud
17.90
Kahe hiiglase vahel
24.90
Kannibalism
19.50
Kreeka müüdid
27.90
Igal kohal oma lugu
13.90
London: lühibiograafia
37.97
Labürindid
14.90
Ütle mulle, kuidas!?
21.70
Moodsa kunsti lugu
27.97
Mate
24.90
Maagilise väega nukud
19.90
Saaks veel Eestissegi
17.70
300 Baltic writers
9.99
Seksi kummaline ajalugu
25.95
Manööversõja kunst
34.90
Moetähestik
21.70
Nataša tants
29.92
Victoria
27.97
Kreeka kangelased
26.90
Tantsupoliitika
24.94
Müstiline Putin
24.90
Maailma mõõtmine
24.74
Vana-Rooma kuriteod
19.91
Härjapea jõe saladus
19.99
Lahendamata vandenõud
22.92
Viktoriaanid
32.90
Viin, vein ja vesi
29.95
Must viiking
26.90
Minu euroopa perekond
24.90
Punane näljahäda
24.90
Täielik heraldikaraamat
24.90
Maakera kuklapoolel
24.74
Öötaeva all
24.42
Inimsuhete ajalugu
23.90
Eesti rahva lugu
21.70
Võidukad eestlased
21.70
Sigmund
19.91
Kustas Kikerpuu
19.90
Talv on tulekul
19.90
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525