Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: JõuludPerioodikaKäsitöö, meisterdamine

Kodukolle, november 2005
45 lk jõuluettevalmistusi


„Kodukolle, november 2005” on ajakiri. Ajakirja seisukord: uus.

Kodukolle, november 2005 45 lk jõuluettevalmistusi kaanepilt – front cover

Hind: 2.90


Peatoimetaja: Svea Talving. Tekstide autorid: Helina Piip, Ivi Piho, Milla Mägi, Viivi Variksaar.


Kujundanud Mare Koha.




„Kodukolle, november 2005” – tutvustus


Ajakirjaga on kaasas käsitööleht, milles on järgmised juhised:
• Punane pontšo
• Lühike pontšo
• Muhu tikandiga jakk
• Lilleline soe palmikmüts
• Väike heegeldatud sall
• Punane padi
• Heegeldatud jänkukampsun
• Kleidiriidest teatrikott
• Ravimtee hoidmise kott
• Pitsiline õlasall
• Kootud äärepits
• Kangast roosid
• Pabernöörist pall
• Pitskaunistusega raamatuke
• Kootud hiireke

Kodukolle, november 2005 – kaks retsepti


Fooliumilõhe maitsevõi, laimi ja sibulaga


u 1 kg lõhefileed (1 filee)
soola
purustatud valget pipart
(kalamaitseainet)
1 mugulsibul
1 laim
maitsevõi:
100 g võid
1 kimp murulauku
1 kimp tilli
½ tšillikauna
soola

Puhasta filee luudest. Sega toasoe või hakitud maitsetaimedega. Raputa kalafileele sool, pipar, maitsevõi, sibularattad ja laimiviilud. Paki korralikult fooliumisse ja pista 15–20 minutiks 200-kraadisesse ahju, või kui kohe pole tahtmist tarbida, pane sügavkülma sobivat aega ootama. Päev enne valmistamist võta kala külmkambrist sulama ja pane seejärel ahju. Nii jäävad sul käed pühade ajal kalaga jantimisest puhtaks ja aeg on kokku hoitud.

Sel viisil valmistatud lõhele annavad erilise maitse laim ja sibul. Jõulumeeleolu lisab roseepipar.

Pähklitega jõulukeeks


200 g võid või küpsetusmargariini
2 muna
200 g suhkrut
4 sl portveini
30 g apelsinikoort
30 g sukaati
30 g rosinaid
½ dl mandleid
½ dl pähkleid
1 tl vanillsuhkrut
10 punast kokteilimarja või kuivatatud kirsse
6 dl jahu

Pane rosinad ja kirsid vähemalt kolmeks tunniks koos veiniga seisma.
Rösti mandlid. Klopi munad tugevaks vahuks.
Vahusta või valgeks vahuks. Sega vahud ja jahu ettevaatlikult kokku, lisa pähklid, mandlid, rosinad, kirsid, sukaad.
Määri koogivorm võiga ja polsterda jahuga. Vormi võid veel omakorda mässida fooliumisse.
Vala tainas vormi ja küpseta 175° juures 40 minutit. Proovi puupulgaga, kui pulk jääb puhtaks, on ka keeks valmis. Jahtunud keeksi võid mähkida fooliumisse ja panna sügavkülma ning võtta see päev enne jõuluõhtut välja sulama.



Kodukolle, november 2005 45 lk jõuluettevalmistusi lk 58
Kodukolle, november 2005 45 lk jõuluettevalmistusi lk 62


Ajakirjaga „Kodukolle, november 2005” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, ajakirjad, jõulud



Ajakirja „Kodukolle, november 2005” tehnilised andmed


„Kodukolle, november 2005” on ajakiri, 100 lk; 21,6 × 28,0 cm; ↔ 0,4 cm; 225 g.


Ajakiri „Kodukolle, november 2005” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Ajakirja „Kodukolle, november 2005” ilmumisandmed: Ühinenud Ajakirjad, 2005

Ostke ajakiri „Kodukolle, november 2005” hinnaga 2.90



Veel üllitisi „Kodukolle, november 2005” autori(te)lt:





Soovitame lisaks väljaandele „Kodukolle, november 2005” vaadata ka neid trükiseid:


Jõulud
Jõulud

14.74


Jõulud
Jõulud

7.97


Jõuluaeg
Jõuluaeg

17.90






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525